21 Ocak 2020 Salı

Osmanlı Mutfağından Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi

Osmanlı Mutfağından Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek
  • 7 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet et bulyon
Meyanesi için
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
Terbiyesi için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
Üzeri için
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • Kuru nane

Osmanlı Mutfağından Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhaba OSMANLI MUTFAĞINDAN günümüze gelmiş 🌟🌟🌟bu soğuk kış günlerinde boğazınızı yumuşatacak içinizi ısıtacak HARİKA çeşmi-nigar çorbası tarifi vereceğim denemek isterseniz buyurun tarife geçelim 👍👍
  1. Mercimeği güzelce yıkayın düdüklü tencereye alın.
  2. Üzerine 7 bardak suyu bir kaç parçaya bölünmüş soğanı ve tuzu ekleyip ocağa alın tencere fişlamaya başlayınca ocağı biraz kısın ve 15 dakika kaynatın ocağı kapatın. Tencerenin havası çıkınca ezilmiş bulyonu ekleyip blenderle pürüzsüzleşene kadar çekin.
  3. Sonra tereyağını küçük bir tavada eritin unu ekleyip 1 dakika kadar kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Üzerine iki bardak suyu ekleyin. Karıştırarak kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta tutun ve mercimeğin üzerine döküp tekrar ocağa alın.
  5. Kaynamaya bırakın. Terbiyesi için. Yumurta ve limon suyunu birlikte çırpın sütü ekleyip karıştırın.
  6. Kaynamakta olan çorbadan bir kepçe alıp ekleyin ve karıştırın bunu çorbanın kesilmemesi için yapıyoruz.
  7. Ardından iplik inceliğinde çorbaya aktarıp diğer elinizle hızlı bir şekilde karıştırın ve bir kaç taşım kaynatın.
  8. En son yağ ve toz biberini küçük bir tavada kızdırın ve kaselere paylaştırdığınız çorbaların üzerine gezdirin.


Not.
istersiniz böyle de yapabilirsiniz meyane malzemelerindeki tereyağını tavada eritin yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun 1 yemek kaşığı unu ekleyin 1 dakika kokusu çıkana kadar kavurun yıkanmış mercimeği ve tuzu ekleyip meyanesindeki 2 bardak suyla birlikte toplamda 9 su bardağı su ekleyip ocağa alın kaynatma işlemi bitince blenderle çekin sonrasında terbiyesini aynı şekilde yapıp kaynatın en son yağ ve toz biberini kızdırdıp üzerine gezdirin
🌟çorba piştikten sonra kapağını biraz aralıklı bırakın ki kesilme yapmasın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder