Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg köftelik kıyma
- 1 büyük rendelenmiş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolusu dolusu galeta unu
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
Sebzesi İçin;
- 3-4 adet patates
- 3-4 adet biber
- 3 adet havuç
- 3 diş sarımsak
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
Fırın Yemeği Tarifi Yapılışı
GÜNAYDIN herkesin bildiği bir lezzet ama nedense fırın yemekleri harika oluyor. Çok sevilen ve bir o kadarda basit enfes bir tat
- Köfte malzemeleri bir araya getirip yoğuralım.
- İstediğimiz şekillerde yapıp biraz dinlendirelim.
- Sebze malzemelerini temizleyip irice doğrayalım.
- Patatesi ince doğrarsak ezilme oluyor ve haliyle görüntüsü güzel olmuyor.
- Tepsiyi yağlayıp köfteleri ve sebzeyi diziyoruz.
- Hazırladığımız sosu da üzerine gezdirip yağlı kağıdı üzerine örtüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Yağlı kağıdı ıslatıp öyle üzerine kapatıyoruz, yemek pişene kadar da üzerinden almıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder