20 Ocak 2020 Pazartesi

Portakal Sulu Lokum Tarifi

Portakal Sulu Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sıkma portakal suyu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı nişasta (Buğday yada mısır fark etmez)
ÜZERİ İÇİN
  • Hindistan cevizi

Portakal Sulu Lokum Tarifi Yapılışı

Genelde portakalı sıkıyorlar. Ama ben biraz farklı yaptım.
  1. Kabuklarını iyice soydum. 4 de böldüm robotta çektim iyice onu da süzgeçten geçirdim.
  2. Ardından şeker ve nişastayı ekledim ocakta kaynattım.
  3. Muhallebi kıvamından bi tik koyu olacak zaten hemen koyulaşıyor.
  4. Ardından sudan geçirilmiş borcam döktüm buzlukta 2 saat beklettim.
  5. Ardından küçük küçük kesip hindistan cevizine buladım. Dileyen bardaklarda da yapabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder