Portakal Sulu Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı sıkma portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta (Buğday yada mısır fark etmez)
ÜZERİ İÇİN
- Hindistan cevizi
Portakal Sulu Lokum Tarifi Yapılışı
Genelde portakalı sıkıyorlar. Ama ben biraz farklı yaptım.
- Kabuklarını iyice soydum. 4 de böldüm robotta çektim iyice onu da süzgeçten geçirdim.
- Ardından şeker ve nişastayı ekledim ocakta kaynattım.
- Muhallebi kıvamından bi tik koyu olacak zaten hemen koyulaşıyor.
- Ardından sudan geçirilmiş borcam döktüm buzlukta 2 saat beklettim.
- Ardından küçük küçük kesip hindistan cevizine buladım. Dileyen bardaklarda da yapabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder