Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi
Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 400 gr brüksel lahanası
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım portakal kabuğunun rendesi
- 1 portakalın suyu
- Yarım tatlı kaşığından az tuz
Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle lahanaların dış yapraklarını temizleyelim bir kaptaki suya atalım hepsini temizledikten sonra bir kat daha yıkayalım sonra süzelim.
- Bir tencereye piyazlık doğranmış soğan ve parmak şeklinde doğranmış havuçları alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim. Sonra brüksel lahanasını ekleyip karıştıralım.
- Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım. 5-6 dk sonra bir partakalın yarısının kabuğunu rendeleyelim.
- Tuz ve bir portakalın suyunu sıkıp ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Lahanaları kontrol edin pişmişse ocağı kapatın pişmemişse azıcık daha su ekleyip pişirin. Sonra soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Soğuk daha lezzetli yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder