12 Ocak 2020 Pazar

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 400 gr brüksel lahanası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım portakal kabuğunun rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • Yarım tatlı kaşığından az tuz

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle lahanaların dış yapraklarını temizleyelim bir kaptaki suya atalım hepsini temizledikten sonra bir kat daha yıkayalım sonra süzelim.
  2. Bir tencereye piyazlık doğranmış soğan ve parmak şeklinde doğranmış havuçları alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim. Sonra brüksel lahanasını ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım. 5-6 dk sonra bir partakalın yarısının kabuğunu rendeleyelim.
  5. Tuz ve bir portakalın suyunu sıkıp ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Lahanaları kontrol edin pişmişse ocağı kapatın pişmemişse azıcık daha su ekleyip pişirin. Sonra soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Soğuk daha lezzetli 😋 yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder