Pırasalı Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 3 tane pırasa
- 3 diş sarımsak
- Doğranmış kereviz sapları (aroma sağlayıcı)
- Et veya Kemik suyu + geri kalan miktara da göz kararı kaynar su
- Tuz, karabiber, zencefil, zerdeçal
Üzerine için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı pul biber ve nane
Pırasalı Kış Çorbası Tarifi Yapılışı
Kışın içinizi ısıtacak bool vitaminli muhteşem Sebzeli Pırasa Çorbası. Yiyenlerden tam not aldığına göre sizin de denemenizi tavsiye ederim İçindeki sebzelerin uyumu ve lezzetinden dolayı pırasa sevmeyenler bile rahatlıkla yiyebilir :))
- Bütün sebzeler minik minik doğranır. Zeytinyağı eklenip önce yüksek ateşte biraz kavrulur, sonra orta ateşe alınır, et suyu veya kemik suyu eklenir.
- Bir miktar da üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edilir.
- Tuz, karabiber, zencefil, zerdeçal (istenilen baharatlar) eklenir. Sebzeler yumuşayınca pişmiş demektir. Blenderden geçirilir.
- Küçük tavada tereyağı eritilir, nane ve pul biber eklenerek kızdırılır. Ardından blenderden geçirmiş olduğumuz çorbaya gezdirilir. Afiyetle sıcak sıcak içilir. İsteğe göre limon sıkılabilir :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder