28 Ocak 2020 Salı

Sini Kebabı Tarifi

Sini Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
Köfte harcı için;
  • 400 gr dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 tutam karbonat
  • 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • Karabiber, kimyon, toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Biraz sıvı yağ
Yoğurmak için;
  • Biraz su
Üzeri için;
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Kuru soğan
Üzerine için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sini Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayla birlikte rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri birleştirip biraz su yardımıyla yoğurun.
  2. Sonra üstünü kapatıp buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
  3. Patatesi soyup yıkayın. Dilim dilim kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Üzerlerini yağlayın ve önceden ısıtılmış fırında biraz kızartın. Sonra fırından alın.
  5. Dinlenmiş köfte hamurunu üzerine yayın.Sulandırdığınız bir kaşık domates salçasını ve sıvı yağını karıştırın.
  6. Kıymalı harcın üzerine dökün. Tam ortasına kuru soğanı, kenarlarına biberleri domatesleri koyun.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 40 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder