Ispanaklı Ve Peynirli Anne Gözlemesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kilo un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- Aldığı kadar su (ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olacak)
Ispanaklı iç harç için;
- 1 kilo ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli harç için;
- Yarım kalıp beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Ispanaklı Ve Peynirli Anne Gözlemesi Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza un tuz ve mayayı ekleyelim karıştıralım ve yavaş yavaş ılık suyumuzu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuzun kıvama gelince suyu eklemeyi keselim ve iyice yoğurmaya devam edelim eğer çok su eklerseniz.
- Biraz daha un ekleyip hamurumuzu ayarlayabilirsiniz hamurumuz kıvama geldikten sonra güzelce streç film geçirelim ve iyice saralım yarım saat mayaya gelsin.
- O sırada iç harçlarımızı hazırlayalım soğanımızı ince ince doğruyalım tavaya alalım ve ıspanaklarımızı da iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
- Soğanla birlikte kavuralım çok kavurmaya gerek yok yumuşasın yeter kavurduktan sonra soğumaya bırakalım peynirli harcı da derin bir kasenin içine alalım ezelim.
- İnce ince kıyılmış maydanozu ve toz tatlı biber serpelim ve karıştıralım hamurumuz mayalandıysa tezgaha dökelim ve küçük küçük bezelere ayıralım.
- Üzerini sofra bezi örtelim 1 tana bezeyi masaya alalım ve açmaya başlayalım içine harçtan koyalım ve kapatalım uçlarını elimizle bastırarak.
- Diğerine geçelim yine masaya bir beze alalım ve açmaya başlayalım içine peynirli harçtan koyalım ve aynı şekilde kapatalım bütün hamurlarımız bitene kadar bu şekilde yapalım.
- Eğer iç artarsa buz dolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz tekrar yapmak isterseniz hazır bir harcınız olur.
- Geçelim pişirmeye sacımızı ısıtalım eğer sacınız yoksa geniş bir tavada da pişirebilirsiniz.
- Hazırladığımız hamurları pişirmeye başlayalım pişen gözlemelerimizin üzerine tereyağ sürelim yada sıvı yağ bütün hamurlarımızı piştiyse sıcak sıcak servis edelim. ⚘
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder