13 Ocak 2020 Pazartesi

Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi

Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sut
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 su bardağı un
İç harcı için;
  • Rendelenmiş kaşar ve sucuk

Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları ve sütü bir kapta çırpınız.
  2. Çırpıldıktan sonra sıvı yağ, un ve tuzu yavaşça ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Kek hamurundan biraz daha sıvı olan harcı krep tavamıza bir kepçe döküyoruz.
  4. Ayrıyetten iç harcı için kaşarı rendeleyip sucukları da kup küp doğruyoruz.
  5. Krepler piştiği zaman kreplerin ortalarına doğranmış kaşar ve sucuk koyuyoruz.
  6. Bohça şekli verip yağda kızartıyoruz. Fazla tutmayın yanabilir.
  7. Hafif kızarınca servis tabağına alınız. Sıcağıyla tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsunn. 😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder