Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sut
- 1 fiske tuz
- 1,5 su bardağı un
İç harcı için;
- Rendelenmiş kaşar ve sucuk
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları ve sütü bir kapta çırpınız.
- Çırpıldıktan sonra sıvı yağ, un ve tuzu yavaşça ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kek hamurundan biraz daha sıvı olan harcı krep tavamıza bir kepçe döküyoruz.
- Ayrıyetten iç harcı için kaşarı rendeleyip sucukları da kup küp doğruyoruz.
- Krepler piştiği zaman kreplerin ortalarına doğranmış kaşar ve sucuk koyuyoruz.
- Bohça şekli verip yağda kızartıyoruz. Fazla tutmayın yanabilir.
- Hafif kızarınca servis tabağına alınız. Sıcağıyla tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsunn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder