Tam Buğday Unlu Cevizli Tulumlu Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tam buğday unu
- 2 yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağından az su(yumurtalar büyükse gerek yok)
Pişirmek için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yeterli kaynar su
Üstüne için;
- Tulum peyniri ve ceviz
Tam Buğday Unlu Cevizli Tulumlu Erişte Tarifi Yapılışı
Klasik makarna hamuru gibi yumurta ve undan oluşuyor aslında. Makarna hamurlarında her yumurtaya 100 gram un diye yapılır fakat bu tam buğday olduğu için biraz daha su isteyebiliyor o yüzden tarife suda ekledim.
- Siz önce un ve tuzu bir kapta karıştırıp ortasına çırpılmış yumurtayı döküp yoğurun eğer kıvama gelmezse su ekleyin ele yapışmayan sert bir hamur olsun.
- Daha sonra üstü örtülü 15 dk dinlendirin. Hamurdan 2 veya 3 eşit parça toplar oluşturun. Unladığınız tezgahta açın.
- Undan kaçmayın bu hamurlar ne kadar kuru olursa o kadar iyi erişte kesersiniz. Kesini açmayı resimlerde anlattım.
- Kestikten sonra iyice unların yapışmasın isterseniz bu halde çok az düşük derecede (100 derece) fırınlayın iyice kurusun o şekilde kaldırın.
- Bazıları oklavayla açıp çok az arkası önlü saçta pişirip öyle erişte kesiyor öylede yapabilirsiniz. Makarna haşlar gibi erişteleri pişirip suyunu süzdükten sonra ayrı bir tencerede tereyağ kızdırıp erişteleri içine atın.
- Servis tabağına dilerseniz tulum peyniri ve ceviz ekleyebilirsiniz çok yakışır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder