21 Ocak 2020 Salı

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 su bardağı et suyu veya sıcak su
  • Tuz

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı


  1. 1 su bardağı pirinci süzgece alın ve bol suda iyice yıkayın yıkanan pirinci süzün.
  2. Pilav tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1/2 çay bardağı şehriyeyi alarak orta ateşte şehriyelerin rengi kahve rengine dönene kadar kavurun.
  3. Kavrulan şehriyeler üzerine süzülen pirinci de atarak kavurmaya devam edin. Pirinçler 5 dakika kavrulduktan sonra tane tane olmaya başlayacaktır.
  4. 2 dakika daha kavrulan pirinçler üzerine 2 su bardağı et suyunu veya 2 su bardağı sıcak suyu koyun.
  5. Üzerine tuzu istediğiniz ölçüde koyun. Ben pilav suyu hafif tuzlu olacak şekilde çay kaşığı yardımı ile azar azar tuz koyuyorum. Yaklaşık 1 tatlı kaşığına denk geliyor. Her tuz atmamda pilav suyunun tadına bakıyorum.
  6. Tuzu ayarladıktan sonra pilav tenceresinin kapağını kapatın ve kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Pilav suyunu çekince bir çay kaşığı ile pilavın tadına bakın. Pişip pişmediğini kontrol edin. Bu aşamada tencere kapağını çok uzun süre açık bırakmamaya özen gösterin.
  8. Pilavınız istediğiniz gibi pişti ise altını kapatın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
  9. Eğer pilavınız pişmiş fakat çiğnerken çok az kıtır gelirse tencerenin altını kapatın ve tencere ile kapak arasına 2 kat havlu kağıt serin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servin edin.
  10. Eğer pilavınız hiç pişmedi ve kıtır kıtır ise yarım su bardağı kaynar su ekleyerek suyunu çekmesini bekleyin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirerek servis edin. Pilavınızın kıtır kıtır olmasının sebebi ocağın yüksek ateş olmasından veya pirincin çeşidinden kaynaklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder