Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet ufak patates (veya 1 büyük)
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz, karabiber
Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
- Ete tuz karabiber ve zeytinyağı ilave edin. Ben döküm tencere tercih ediyorum. Döküm yoksa altı kalın bir tencere tercih edin.
- Ocakta iyice ısınmış tencereye eti alın ve yüksek ateşte pişirin. Suyu çıkacak, et onu tekrar çekecek.
- O ara soğan, patates ve havucu, sarımsağı doğrayın.
- Et suyunu tamamen çekince biraz zeytinyağı ve tereyağı ilave edin. Soğanı güzelce orta ateşte kavurun. Un ilave edip spatula ile iyice karıştırın.
- Patates, havuç ilave edin. Salça ilave edin 1-2 dk daha kavurun. Yarım su bardağı kadar su ilave edip unu açın.
- Et hizasında olacak şekilde su ilave edin. Fazla koymayın ki sosu yoğun ve kıvamlı kalsın. Defne yaprağı, tuz karabiber şeker ilave edin.
- Kapağını kapatın ve en kısık ateşte havuç ve patates pişene kadar pişirin.Pilav veya patates püresi ile servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder