13 Ocak 2020 Pazartesi

Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet ufak patates (veya 1 büyük)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber

Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Ete tuz karabiber ve zeytinyağı ilave edin. Ben döküm tencere tercih ediyorum. Döküm yoksa altı kalın bir tencere tercih edin.
  2. Ocakta iyice ısınmış tencereye eti alın ve yüksek ateşte pişirin. Suyu çıkacak, et onu tekrar çekecek.
  3. O ara soğan, patates ve havucu, sarımsağı doğrayın.
  4. Et suyunu tamamen çekince biraz zeytinyağı ve tereyağı ilave edin. Soğanı güzelce orta ateşte kavurun. Un ilave edip spatula ile iyice karıştırın.
  5. Patates, havuç ilave edin. Salça ilave edin 1-2 dk daha kavurun. Yarım su bardağı kadar su ilave edip unu açın.
  6. Et hizasında olacak şekilde su ilave edin. Fazla koymayın ki sosu yoğun ve kıvamlı kalsın. Defne yaprağı, tuz karabiber şeker ilave edin.
  7. Kapağını kapatın ve en kısık ateşte havuç ve patates pişene kadar pişirin.Pilav veya patates püresi ile servis edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder