Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Çorbası için
- Yarım adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
- 8 su bardağı su
Terbiyesi için
- 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarisi
Sosu için
- Tereyağ ve nane
Tavuklu Lebeniye Çorbası Tarifi Yapılışı
Herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler
Daha önce yaptığım lebeniye çorbasını birde tavuklu denedim ve sonuç harikaydı İftara gelen misafirlerim çok beğendi. Biraz kalabalık olduğumuz için ben bu ölçülerin biraz fazlasını yaptım .Resimlerde de biraz fazla görünebilir
- Çorba için su ve pirinçleri ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
- Tavuk göğsünü minik küpler şeklinde doğrayıp tavaya alalım.
- Biraz sıvı yağ döküp harlı ateşte etler beyazlaşana kadar nazik nazik karıştıralım.
- Hafif tuz atalım etler beyazlaşınca tavanın kapağını kapatalım .Orta ateşte suyunu salıp sonra çekene kadar pişirelim.
- Kızarmaya başladığı anda karıştırarak hafif kızartalım.
- Kaynamış olan çorba suyuna etleri ve nohudu ilave edelim. Pirinçle yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Terbiyesi için un yoğurt yumurta sarısını çırpalım. Çorbanın suyundan azar azar ilave ederek terbiyeyi sıcak hale getirelim.
- Pirinçler yumuşayınca çorbayı karıştırarak terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim. Kaynayana kadar karıştıralım.
- Sosu için 1 tatlı kaşığı tereyağ eritelim .Naneyi ilave edelim .Köpürünce ocağı kapatıp çorbaya ilave edelim. Ocağı kapatalım.
- On dakika sonra tuzunu katalım. Kaynarken atmadık çorba kesmesin diye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder