Tavuklu Patates Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
Patates sosu için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Tavuklu harç:
- 1 tavuk göğsü
- 3-4 sivribiber
- 1 kapya biber
- 5 çeri domates (Ya da 1 orta boy domates)
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber
Beşamel sos:
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Patates Dolma Tarifi Yapılışı
- Patateslerin kabukları soyulur. İkiye kesilir. İçi oyulur.
- Sıvıyağ ve baharatlar karıştırılarak bu sostan içine dışına sürülür.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Üzeri yağlı kağıt ile örtülür. 200 derece fırında 40 dk pişirilir.
- Tavuk için kırmızı biber ve yeşil biber sıvı yağda kavrulur. Biberler iyice ölünce küp doğranmış tavuk eklenir.
- Tavuklar kavrulunca domates ve baharatlar eklenerek domates pişene kadar pişirilir.
- Pişen patateslerin içine tavuklu harç doldurulur.
- Üzerine beşamel sos ve kaşar eklenerek kaşar kızarana kadar fırında pişirilir.
- Beşamel sos için.Tereyağı eritilir. Un 2-3 dk kavrulur. Süt eklenir.
- Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. En son tuz karabiber eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder