5 Ocak 2020 Pazar

Tavuklu Patates Dolma Tarifi

Tavuklu Patates Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
Patates sosu için:
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tavuklu harç:
  • 1 tavuk göğsü
  • 3-4 sivribiber
  • 1 kapya biber
  • 5 çeri domates (Ya da 1 orta boy domates)
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber
Beşamel sos:
  • 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Patates Dolma Tarifi Yapılışı



  1. Patateslerin kabukları soyulur. İkiye kesilir. İçi oyulur.
  2. Sıvıyağ ve baharatlar karıştırılarak bu sostan içine dışına sürülür.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  4. Üzeri yağlı kağıt ile örtülür. 200 derece fırında 40 dk pişirilir.
  5. Tavuk için kırmızı biber ve yeşil biber sıvı yağda kavrulur. Biberler iyice ölünce küp doğranmış tavuk eklenir.
  6. Tavuklar kavrulunca domates ve baharatlar eklenerek domates pişene kadar pişirilir.
  7. Pişen patateslerin içine tavuklu harç doldurulur.
  8. Üzerine beşamel sos ve kaşar eklenerek kaşar kızarana kadar fırında pişirilir.
  9. Beşamel sos için.Tereyağı eritilir. Un 2-3 dk kavrulur. Süt eklenir.
  10. Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. En son tuz karabiber eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder