Yarmalı Lahana Çorbası Bayburt’un Leziz Yemeklerinden Tarifi
Yarmalı Lahana Çorbası Bayburt’un Leziz Yemeklerinden Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram kuşbaşı veya kemikli et
- 1 su bardağı yarma
- 5 6 adet beyaz lahana yaprağı
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tarhun
- Aldığı kadar su
Yarmalı Lahana Çorbası Bayburt’un Leziz Yemeklerinden Tarifi Yapılışı
- Lahanaları ince ince doğrayıp yıkıyoruz yarmayı bulanık suyu çıkana kadar yıkıyoruz.
- Soğanı, yağı ,eti, salçayı kavurup lahana ve yarma koyup baharatlarını tuzunu suyunu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ben düdüklü de pişirdim ve 50 dakikaya kadar pişti
- Tencerede yaparken kontrol ederek pişirebilirsiniz taneleri ve lahana pişince oldu demek suyu azalınca sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorba ama başlı başına bi yemek olarak ta tüketilebilirdenemek isteyenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder