Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ufak kuru soğan
- 500 gr yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı yarısı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı yarısı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
Soğan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Soğanları kabuğu üzerinde bir kat kalacak şekilde soyacağız.
- Soğanın başını koparıp ortadan ikiye böleceğiz ancak soğanları birbirinden tam anlamı ile ayırmayalım.
- Daha sonra kıymayı malzemeleri ile karıştırıp tıpkı dolma doldurur gibi soğanların içini dolduralım. Tepsiye veya borcama dizelim.
- Daha sonra sosunu hazırlayalım. Yağ ile salçaları kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca nar ellisini ilave edelim. Daha sonra borcama dizdiğimiz soğanların üzerinden gezdirelim.
- Kıyma harcınızdan artar ise toplar halinde de borcama dizebilir ya da tercihe göre patates oyarak içine de koyabilirsiniz. Ben top halinde borcama dizmek istedim.Bu tarifi ilk defa denedim, yemişliğim çok var annem her zaman yapardı ama ben ilk defa pişirdim. Hemde misafirlerime yaptım çok aşırı beğendiler. Bundan sonra ilk tercihim arasında olacak bu yemek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder