27 Ocak 2020 Pazartesi

Yaş Pasta Tarifi

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
İç kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket hazır vanilinli pasta kreması
Süslemek için;
  • 1 paket Antep fıstıklı draje çikolata
  • Damla çikolata
  • Çilek
  • Muz
  • Çikolata sosu

Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç kremamızı yapıp soğumaya bırakalım küçük bir tencereye sütü, tepeleme 2 kaşık unu, tepeleme 2 kaşık nişastayı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  2. Katı kıvama gelince ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip soğumaya bırakalım.
  3. Yumurtaların beyazını bir fiske tuzla köpük olana kadar çırpalım başka bir kapta yumurtanın sarısını şekerle çırpalım.
  4. Şekerler eriyince içine kabartma tozunu, vanilyayı, suyu ve unu ekleyip çırpalım bu karışıma köpük halindeki yumurtanın beyazını da ekleyip söndürmeden karıştıralım.
  5. Altına ölçüsüne göre kesip yerleştirdiğimiz yağılı kağıt serili yuvarlak pasta kabımıza hamuru dökelim havasının çıkması için bir kaç kez tezgaha vurup önceden ısıttığımız 170 c fırına verelim.
  6. Pişen pandispanyayı fırında bekletmeden alıp soğumaya bırakalım. Soğuyan iç kremamızın içine krem şantiyi ekleyip mikserde çırpalım ve kek soğuyana kadar üzerine değecek şekilde örttüğümüz streç filmle buz dolabında dinlendirelim.
  7. Ben üzeri için krem şanti yerine pastacı kreması kullanıyorum hem renk olarak hem yoğunluk olarak daha iyi oluyor.
  8. Pastacı kremamızı da çırpıp hazırladıktan sonra soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp bir ip yardımıyla ortadan ikiye ayırıyoruz pastanın üst kısmını alta alt taban kısmını dümdüz görünmesi için üste koyuyoruz iç kremamızı tamamen sürüp içine damla çikolata ve muzları yerleştiriyoruz.
  9. Üzerine pastacı kremamızı sürüp draje sos ve çilekle süslüyoruz. Ölçülerde kullandığım bardak klasik su bardağıdır. Ölçüler hiç artmayacak şekilde birebirdir. AFİYET OLSUN🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder