Beşamel Soslu Sebzeli Et Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı kırmızı et
- 2 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kavanoz garnitür
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için ;
- Bir kase kaşar peyniri
Beşamel Soslu Sebzeli Et Tarifi Yapılışı
- Önce yağsız tava veya tencere etleri rengi dönene kadar pişiriyoruz.
- Kapya biberi, sarımsağı ve domatesi ince ince doğrayıp ekliyoruz biraz kavrulur.
- Suyunu çekmeye başlayınca salça ve baharatları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Beşamel sos için önce tavaya tereyağı koyup unu ekliyoruz.
- Kavurup sütü ekliyoruz tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Borcama döküyoruz, üzerine beşamel sosu yapıyoruz.
- 15 dk kadar 150 derecede fırında pişiriyoruz.
- Borcamda ki ürün piştikten sonra üzerine kaşar rendesi yayıyoruz.
- Kızarana kadar fırında 180 derecede bekletiyoruz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder