27 Ocak 2020 Pazartesi

Beşamel Soslu Sebzeli Et Tarifi

Beşamel Soslu Sebzeli Et Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı kırmızı et
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kavanoz garnitür
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için ;
  • Bir kase kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sebzeli Et Tarifi Yapılışı

  1. Önce yağsız tava veya tencere etleri rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  2. Kapya biberi, sarımsağı ve domatesi ince ince doğrayıp ekliyoruz biraz kavrulur.
  3. Suyunu çekmeye başlayınca salça ve baharatları ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  4.  Beşamel sos için önce tavaya tereyağı koyup unu ekliyoruz.
  5. Kavurup sütü ekliyoruz tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  6. Borcama döküyoruz, üzerine beşamel sosu yapıyoruz.
  7. 15 dk kadar 150 derecede fırında pişiriyoruz.
  8. Borcamda ki ürün piştikten sonra üzerine kaşar rendesi yayıyoruz.
  9. Kızarana kadar fırında 180 derecede bekletiyoruz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder