4 Şubat 2020 Salı

Ağlayan Pasta (Çikolatalı Islak Kek) Tarifi

Ağlayan Pasta (Çikolatalı Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kek piştikten sonra ıslatmak için;
  • 1. 5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket toz çikolata sosu ve pişirmek için süt (Üzerindeki tarife göre)

Ağlayan Pasta (Çikolatalı Islak Kek) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek karıştırılır.
  3. Borcam tepsiye dökülerek fırında pişirilir.Çok çabuk pişen bir kek karışımı olduğu için çok kurutup yakmadan pişirmek önemli!!
  4. Kek fırından çıkarılır ılıyınca 1. 5 su bardağı soğuk sütle ıslatılır.
  5. Kreması için:1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şanti çırpılarak ıslatılan kekin üzerine döşenir.
  6. Son olarak 1 paket çikolatalı sos üzerindeki tarife göre süt ile pişirilir ve soğuyunca pastanın üzerine dökülerek servise hazır hale getirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder