Ağlayan Pasta (Çikolatalı Islak Kek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kek piştikten sonra ıslatmak için;
- 1. 5 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket toz çikolata sosu ve pişirmek için süt (Üzerindeki tarife göre)
Ağlayan Pasta (Çikolatalı Islak Kek) Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek karıştırılır.
- Borcam tepsiye dökülerek fırında pişirilir.Çok çabuk pişen bir kek karışımı olduğu için çok kurutup yakmadan pişirmek önemli!!
- Kek fırından çıkarılır ılıyınca 1. 5 su bardağı soğuk sütle ıslatılır.
- Kreması için:1 su bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şanti çırpılarak ıslatılan kekin üzerine döşenir.
- Son olarak 1 paket çikolatalı sos üzerindeki tarife göre süt ile pişirilir ve soğuyunca pastanın üzerine dökülerek servise hazır hale getirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder