Balsamik Soslu Sebzeli Et Yemeği ( Garnitürlü) Tarifi İçin Malzemeler
Marinasyon için:
- 300 gram et
- 1 orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 6, 7 kaşık balsamik sirke
- 5 kaşık zeytinyağı
Garnitürler için:
- 250 gram mantar
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Baharat olarak yalnızca tuz
Balsamik Soslu Sebzeli Et Yemeği ( Garnitürlü) Tarifi Yapılışı
Merhabalar hanımlar kolay gelsin
- Öncelikle bu yemeği yapmadan ön hazırlık yapmamız gerekiyor. İsterseniz 1 gece önceden isterseniz en az 3 saat önceden marinasyon işlemine başlamalıyız.
- Eti dilerseniz julyen dilerseniz de avuç içi büyüklüğünde ince ince doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı rendeleyerek suyunu çıkarıyoruz.
- Ben posasını da kullandım. Balsamik sirkeyi ve zeytinyağı da ekleyerek etin tüm malzemelerle harmanlanmasını sağlıyoruz.
- Üzerini kapatıp hava almayacak bir şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Sebzeleri dilediğimiz formda doğruyoruz.
- Havuç ve patatesi haşlıyoruz. Mantar ve biberleri sıvı yağda ayrı bir tavada soteliyoruz. Etimizi daha önce ısıttığımız tavamızda önlü arkalı mühürleyip sebzeleri sotelediğimiz tavaya ekliyoruz.
- Eti mühürlediğimiz tavadaki kalıntılar bizim için çok kıymetli o yüzden onu kullanıyoruz.
- Marinasyon yaparken kalan suyu da o tavaya ekleyerek 1 çay kaşığı un ve biraz kaynar su ekleyerek sos elde ediyoruz.
- Yemeğimizi artık servis edebiliriz deneyenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder