6 Şubat 2020 Perşembe

Bal Kabaklı Muhallebi Tatlısı (Kolay Ve Hafif) Tarifi

Bal Kabaklı Muhallebi Tatlısı (Kolay Ve Hafif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kiloya yakın bal kabağı ( ben tatlısını yaptığım bal kabakları ezdim ve bu tatlıda kullandım)
Muhallebisi için;
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3. 5 paket petibör bisküvi
Üzeri için;
  • Kırılmış fındık

Bal Kabaklı Muhallebi Tatlısı (Kolay Ve Hafif) Tarifi Yapılışı



  1. Muhallebi sıcakken dökülecek. Muhallebisi için sütü unu şekeri ve vanilyayı ekleyip göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  2. Bisküvilerimizi borcama dizip üzerine sıcak muhallebiyi döküyoruz. (Sıcak olması önemli bisküviler sert kalabilir. )
  3. Daha sonra tekrar bisküvi dizip üzerine bal kabağı sürüyoruz. Tekrar bisküvi ve muhallebi. tekrar bisküvi ve bal kabağı. Bukadar la yeterli kalabilir ama dilersiniz tekrar bir sıra daha muhallebi sürüp en üst kata bal kabağı sürüp bitirebilirsiniz.
  4. Üzerini kırılmış fındık serpilmiş şekilde hazırlayabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun 🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder