9 Şubat 2020 Pazar

Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta beyazı
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 s. b sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya

Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabın içine ılık su, süt ve mayayı eritiyoruz.
  2. Şeker, yumurtanın beyazı ve tuzu ilave ediyoruz.5 dakika kadar bekledikten sonra Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.
  3. Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra üzerini kapatıp bir kaç saat bekletiyoruz.
  4. Yağ yardımıyla hazırladığımız bezeleri yuvarlak açıyoruz. biraz yağ sürüp ikiye katlıyoruz.
  5. Biraz yağ sürüp bidaha katlıyoruz. Tepsimize yerleştiriyoruz.
  6. 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.Dilerseniz ceplerine domates peynir kadar veya salam koyabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder