12 Şubat 2020 Çarşamba

Cevizli Tarçınlı Rulo Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi

Cevizli Tarçınlı Rulo Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin veya tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi
  • 1, 5 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta akı
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Cevizli Tarçınlı Rulo Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar sizlere ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye tarifim var


  1. Önce hamur için eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, karbonat karıştırılır.
  2. Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir
  3. Bu arada yumurta akı çatalla çırpılır çekilmiş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın yumurta akına eklenip karıştırılır.
  4. Hamur 4 parçaya bölünür her bir parça ne çok ince çok kalın dikdörtgen şeklinde açılır
  5. Hazırlanan iç harcı eşit şekilde üzerine yayılır.
  6. Uzun tarafından rulo şeklinde sarılır.
  7. 2 parmak eninde verev kesilir pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  8. Yumurta sıvı yağ karışımı sürülür.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir
    Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder