Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2. 5 su bardağı un
Çikolatalı sos için:
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
- 2 paket sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- Eğer bunlar yoksa hazır çikolata sosu da yapabilirsiniz
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı
Hayırlı günler olsun inşallah
Yumuşacık, mis gibi bir kek tarifim var. Yedikçe yedirten cinsten. Durduramıyorsunuz kendinizi
Ani gelen misafirlere hazırlanabilecek pratik bir kektir kendisi Evet tarifimize gelelim
Ani gelen misafirlere hazırlanabilecek pratik bir kektir kendisi Evet tarifimize gelelim
- Kek hamurumuz için derin bir kaba yumurta ve şekeri ekleyip çırpmaya başlayalım.Ne kadar çok çırparsak o kadar çok kabarır en azından bende öyle oluyor
- Sonra sıvı yağ, süt, vanilya, kakaoyu da ekleyip tekrar çırpın.
- Ununuzu ekleyin ve en son kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
- İçine dilerseniz limon veya portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz tadı çok güzel oluyor.
- Hamurunuzu yağladığınız tepsinize dökün ve önceden ısıtılmış fırınınızda pişirin.
- Pişip pişmediğini çatal veya kürdanla kontrol edebilirsiniz.
- Kekiniz fırında iken sosunu hazırlamak için önce çikolatanızı benmari usulü eritin ve ocaktan alın.
- Çikolatanın içine sütü ekleyip karıştırın. Son olarak kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıp çırpmaya devam edin.
- Pişen sıcak kekinizin üzerinde 1 su bardağı sütü gezdirin bu şekilde tıpkı browni gibi bir dokuya sahip olacaktır.
- Daha sonra hazırladığınız sosu kekinizin üzerine dökün.
- Kekiniz iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder