16 Şubat 2020 Pazar

Çikolatalı Tart Kek Tarifi

Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Sos;
  • Çikolatalı sos

Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta çırpılır.
  2. Süt, sıvı yağ konup tekrar çırpılır, kakao vanilya kabartma tozu ve un konup karıştırılır.
  3. Yağlanan tart kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakika pişirilir.
  4. Pişen kek soğurken tencereye süt, un ,şeker alıp iyice karıştırıldıktan sonra ocağa alınır.
  5. Orta derecede pişirilir.
  6. Piştikten sonra vanilya ve tereyağ konup tekrar çırpılır.
  7. Kek ters çevrilir kremanın ilk sıcağı çıktıktan sonra keke sürülür.
  8. Ardında çikolatalı sos dökülür. 2 veya 3 saat dinlendikten sonra servise hazır. AFIYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder