Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 400 gr dana kıyma (Orta yağlı)
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sarmak için:
- 2 adet yaprak yufka
- Sıvı yağ
Sosu için:
- 1/2 (yarım) domates salçası
- 1/2 (yarım) biber salçası
- Sıvı yağ
- Salçayı açmak için su
- Pulbiber
- Karabiber
Beyti Sarma Tarifi Yapılışı
- Kıyma, robotla çekilmiş soğan, galeta unu, sıvı yağ ve baharatlar iyice yoğurulup dinlenmesi için dolaba bırakılır. Ben yaklaşık 2 saat dinlendirdim.
- Dolaptan çıkardığımız kıymayı tekrardan yoğurarak resimlerdeki gibi şekil verilir ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına gönderilir.Ben fırında yaklaşık 12-13 dakika pişirdim. Etlerimizin kurumaması çok önemli çünkü yufkalar ile tekrar pişecek.
- 1 yufkayı serip ikiye kesiyoruz ve bir tarafını yağlayıp diğer parçamızı da üstüne koyuyoruz.
- Köftelerimizi dizip sarıyoruz ve 4’er parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Yufkalarımızın üzerlerini yağlayıp fırına veriyoruz ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Salça ve yağı kavuruyoruz. Salçanın çiğ kokmaması için iyice kavrulması önemli.Kavrulan salçamıza yeteri kadar su ekliyoruz.
- Fırından çıkan beytilerimizin üstüne salça sosumuzu gezdiriyoruz ve yoğurtla servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder