16 Şubat 2020 Pazar

Beyti Sarma Tarifi

Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 400 gr dana kıyma (Orta yağlı)
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sarmak için:
  • 2 adet yaprak yufka
  • Sıvı yağ
Sosu için:
  • 1/2 (yarım) domates salçası
  • 1/2 (yarım) biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Salçayı açmak için su
  • Pulbiber
  • Karabiber

Beyti Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Kıyma, robotla çekilmiş soğan, galeta unu, sıvı yağ ve baharatlar iyice yoğurulup dinlenmesi için dolaba bırakılır. Ben yaklaşık 2 saat dinlendirdim.
  2. Dolaptan çıkardığımız kıymayı tekrardan yoğurarak resimlerdeki gibi şekil verilir ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirilir.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına gönderilir.Ben fırında yaklaşık 12-13 dakika pişirdim. Etlerimizin kurumaması çok önemli çünkü yufkalar ile tekrar pişecek.
  4. 1 yufkayı serip ikiye kesiyoruz ve bir tarafını yağlayıp diğer parçamızı da üstüne koyuyoruz.
  5. Köftelerimizi dizip sarıyoruz ve 4’er parmak kalınlığında kesiyoruz.
  6. Yufkalarımızın üzerlerini yağlayıp fırına veriyoruz ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Salça ve yağı kavuruyoruz. Salçanın çiğ kokmaması için iyice kavrulması önemli.Kavrulan salçamıza yeteri kadar su ekliyoruz.
  8. Fırından çıkan beytilerimizin üstüne salça sosumuzu gezdiriyoruz ve yoğurtla servis ediyoruz.
Afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder