1 Şubat 2020 Cumartesi

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr ıspanak
  • 3 rendelenmiş patates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 kucuk çay bardagı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Beşamel sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Patatesli Ispanak Tarifi Yapılışı

Lezzetli bir fırın yemeği👌 hemde beşamelli😄içine giren patates ıspanağın o buruk tadını yok ediyor.😊
  1. Ispanağı doğrayıp yıkayalım ve süzelim.
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  3. İçine rendelenmiş patatesi katıp ara ara karıştırarak kavuralım.
  4. Ispanağı da ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  5. Pul biber, karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
  6. Borcamı hafif yağlayalım içine ıspanağı yayalım.
  7. Beşamel sosu için tereyağında unu hafif kavuralım içine süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  8. Karabiber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
  9. Beşamel sosu yemeğin üzerine yayalım. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun😚❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder