Yalancı Boyoz (Efsane Bir Börek ) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 çay su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı su
Yalancı Boyoz (Efsane Bir Börek ) Tarifi Yapılışı
- Bir kapta yufkaları ıslatmak için sıvı yağ ve suyu karıştıralım.
- Bir yufkayı tezgaha sererek hazırladığımız sostan yarısına bolca sürelim.
- Diğer yarısını üzerine kapatalım.
- Yufkayı dört eşit parçaya keserek üçgenler elde edelim.
- Kenarlarını kıvırmadan her bir parçayı rulo şeklinde saralım ve gül böreği yapar gibi kendi etrafında dolayalım.
- Uygun bir kaba açılmayacak şekilde börekleri sıkıca yerleştirelim.
- Diğer iki yufkamızı da bu şekilde hazırlayalım.
- Üzerine maden suyu ve suyu gezdirerek dökelim.
- Üzerini streç film ile kapatarak en az 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
- Bekletmiş olduğumuz börekleri yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alarak üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim.
Yalancı boyoz böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder