1 Şubat 2020 Cumartesi

Yalancı Boyoz (Efsane Bir Börek ) Tarifi

Yalancı Boyoz (Efsane Bir Börek ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
Yufkaları ıslatmak için;
  • 1 çay su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı su

Yalancı Boyoz (Efsane Bir Börek ) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta yufkaları ıslatmak için sıvı yağ ve suyu karıştıralım.
  2. Bir yufkayı tezgaha sererek hazırladığımız sostan yarısına bolca sürelim.
  3. Diğer yarısını üzerine kapatalım.
  4. Yufkayı dört eşit parçaya keserek üçgenler elde edelim.
  5. Kenarlarını kıvırmadan her bir parçayı rulo şeklinde saralım ve gül böreği yapar gibi kendi etrafında dolayalım.
  6. Uygun bir kaba açılmayacak şekilde börekleri sıkıca yerleştirelim.
  7. Diğer iki yufkamızı da bu şekilde hazırlayalım.
  8. Üzerine maden suyu ve suyu gezdirerek dökelim.
  9. Üzerini streç film ile kapatarak en az 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
  10. Bekletmiş olduğumuz börekleri yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alarak üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  11. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim.
Yalancı boyoz böreklerimizi sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder