2 Şubat 2020 Pazar

Fırında Hamsi Tarifi

Fırında Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • Mısır unu
  • Normal un
  • Sıvı yağ

Fırında Hamsi Tarifi Yapılışı

  1. Mısır unu ve normal unu bir kapta karıştıralım.
  2. Ayıklanmış ve tuzlanmış hamsileri una bulayarak yağlı kağıda diziyoruz.
  3. Balıklar rahat çıksın diye kağıdın üzerine de az yağ sürün.
  4. Dizme işleminden sonra elinizle balıkların üzerine de biraz yağ gezdirin. Bu işlem balıklarınızın daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
  5. Ve balıklar fırına girmeye hazır. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
  6. Ben üzerine limon dilimleri koymayı unutmuşum siz unutmayın.


Bu yöntemle hiç hamsi pişirmediyseniz ve hamsi pişirmek size çok zahmetli geliyorsa bu yöntemin rahatlığına inanamayacaksınız. Lezzetinden de hiç şüpheniz olmasın size garanti veriyorum hamsi tavandan hiç farkı yok. Hem de eviniz kokmuyor, ocağınız batmıyor, duş almak zorunda kalmıyorsunuz, ocak başında beklemek zorunda kalmıyorsunuz daha ne olsun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder