12 Şubat 2020 Çarşamba

Fırında Kolay Sebzeli Mücver Böreği Tarifi

Fırında Kolay Sebzeli Mücver Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kabak
  • 1 patates
  • 2 yumurta
  • 3 yeşil biber
  • 2-3 su bardağı un
  • 1 Adet yufka
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı beyaz peynir
  • 3 çorba kaşığı kaşar rendesi
  • 1 kuru soğan
  • 10-15 dal ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber- nane kurusu-pul biber
Sosu için;
  • 2 kahve fincanı süt
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 yumurta( akı sosa sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
  • Sostaki yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş

Fırında Kolay Sebzeli Mücver Böreği Tarifi Yapılışı

Evdeki malzemelerden önce tavada mücver yapacaktım vazgeçtim böyle bir şeye karar verdim. İnternetteki araştırmalarım sonucu kendimden bir şey ekleyerek bu tarifi yaptım. Biz çok beğendik inşaALLAH sizlerde beğenirsiniz..
  1. Öncelikle kabakları yıkayıp kabuğunu soyun.
  2. Rendenin kalın kısmı ile rendeleyin içine 1 çorba kaşığı kadar tuz ekleyip elinizle suyunu sıkın 5 dakika kadar.
  3. Derin bir kabın içine yumurtayı kırın.
  4. Biberleri,ıspanağı, maydanozu, soğanı kıyıp ekleyin.
  5. Patatesi ve kaşarı rendeleyin.
  6. Beyaz peyniri, tuzu, baharatları, yağı, unu, kabartma tozunu ve süzülen kabakları ekleyin.
  7. Bir kabın içine sos malzemeleri katın ve çatal ile çırpın.
  8. Yufkayı ortadan kesin yarısını bu sosun içine bandırıp yağlanmış borcamın tabanına serin.
  9. Malzemeleri elinizle karıştırıp tepsiye serin.
  10. Kalan yarım yufkayı diğeri gibi sosun içine bandırıp tepsinin üzerine serin.
  11. Kalan sosu tepsiye dökün.
  12. Üzeri için 1 yumurta sarısı, susam, çörek otu ve haşhaşı kullanıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  13. Ben 40 dakikada 3.rafta pişirdim ( fırından fırına değişebilir).
  14. Kızaran böreği dilimleyerek sıcakken servis yapın durdukça kıtırlığı azalıyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder