Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet büyük boy havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Sıvı yağ
- Yarım çorba kaşığı tereyağ
- Tuz, karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle herkese merhaba. bugün tam bir kış çorbası hazırlamak istedim tam da karlı soğuk kış günlerinde sıcacık lezzetli ve şifa deposu bir çorba içmek istemez misiniz?
Bu çorbanın farkı mısır unuyla yapılmış olması diyebilirim. Bizim evde eşimin gluten hassasiyeti dolayısıyla buğday ununa alternatif mısır unu daha çok kullanılmaya başlandı. inanın özellikle çorbalara çok yakışıyor. O halde başlayalım
Bu çorbanın farkı mısır unuyla yapılmış olması diyebilirim. Bizim evde eşimin gluten hassasiyeti dolayısıyla buğday ununa alternatif mısır unu daha çok kullanılmaya başlandı. inanın özellikle çorbalara çok yakışıyor. O halde başlayalım
- Öncelikle soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp orta boy bir tencereye alıyoruz üzerine biraz sıvı yağ ile kavurmaya başlıyoruz.
- Ardından küp küp doğranmış patatesleri ve yine küp küp doğranmış havuçları ekleyip hepsini bir kavuruyoruz.
- Üzerine iki çorba kaşığı mısır unu ekliyoruz.
- Bir iki çevirdikten sonra sıcak suyumuzu yüzleyene kadar ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
- İçindeki havuçlar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Yumuşayınca blenderdan pütür kalmayana kadar geçiriyoruz. Bu aşamada koyuluğunu kontrol edin gerekirse azar azar sıcak su ekleyip çok az açabilirsiniz. Hemen tuzunu, yarım çay kaşığı zerdeçalı, karabiberi ve kimyonu ekliyoruz. karabiber ve kimyonu zevkinize göre kendinize göre ekleyin.
- Bu şekilde beş dakika daha kaynasın. o kaynarken kenarda yarım kaşık tereyağında toz biber kızdırıp çorbanın üstüne gezdiriyoruz ve hiç karıştırmadan altını kapatıyoruz.
- Kapağını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder