Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
Islatmak için. .
- 2 su bardağı süt
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su barda süt
- 1 paket krem şanti
Üzerine
- 1 paket krem şanti
Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemelerimizi ekleyip yağlanmış borcama doküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 dc fırında kontrollü bir şekilde kekimizi pişiriyoruz.
- Pişen kekimiz soğuduktan sonra 2 su bardağı sütü her yerine ekliyoruz.
- Gelelim muhallebiye krem şanti hariç bütün malzemeleri tenceremize alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
- Muhallebimiz ılıdıktan sonra toz krem şantiyi ekleyip iyice pürüssüz olana kadar çırpıyoruz ve kekemizin üzerine yayıyoruz. Servis etmeden önce bol hindistan cevizi ile süslüyoruz deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder