16 Şubat 2020 Pazar

Gelin Pastası Tarifi

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu
Islatmak için. .
  • 2 su bardağı süt
Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su barda süt
  • 1 paket krem şanti
Üzerine
  • 1 paket krem şanti

Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemelerimizi ekleyip yağlanmış borcama doküyoruz.
  2. Önceden ısıtılmış 180 dc fırında kontrollü bir şekilde kekimizi pişiriyoruz.
  3. Pişen kekimiz soğuduktan sonra 2 su bardağı sütü her yerine ekliyoruz.
  4. Gelelim muhallebiye krem şanti hariç bütün malzemeleri tenceremize alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
  5. Muhallebimiz ılıdıktan sonra toz krem şantiyi ekleyip iyice pürüssüz olana kadar çırpıyoruz ve kekemizin üzerine yayıyoruz. Servis etmeden önce bol hindistan cevizi ile süslüyoruz deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder