16 Şubat 2020 Pazar

Böğürtlenli Turta Tarifi

Böğürtlenli Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket
  • Vanilya
  • 4-5 su bardağı tam buğday unu
İçi için
  • 1, 5 su bardağı böğürtlen
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Böğürtlenli Turta Tarifi Yapılışı

  1. Böğürtleni ve şekeri bir tencereye alıp üzerine şekeri koyup kısık ateşte beş dakika bekletiyoruz.
  2. Suyunu salınca suyla açtığımız mısır nişastasını böğürtlenler suyunu çekmeden döküyoruz.
  3. Bir kere kaynadıktan sonra altını kapıyoruz.
  4. Hamuru için un ve kabartma tozu dışında bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz.
  5. Unu ve kabartma tozunu koyduktan sonra tekrar yoğurup muffin kalıplarının içine elimizle yayıp hazırladığımız böğürtlenden koyuyoruz.
  6. İsterseniz şeritle isterseniz de üzerini hamurla kapatabilirsiniz.
  7. 180 derecelik fırında 25 dk pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder