Haşhaşlı Cevizli Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1. 5 su bardağı toz şeker
- 1. 5 su bardağı süt
- 1. 5 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3,5 su bardağı un
Haşhaşlı Cevizli Tepsi Keki Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şeker ve yumurtalar mikser ile köpük köpük olup açılana kadar çırpılır.(5 dk yeterli)
- Daha sonra sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya, karbonat eklenir karışıma. Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. (yaklaşık 2 dk kadar)
- Son olarak ceviz ve haşhaş eklenir spatula yardımı ile karıştırılır.
- Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülür kek harcımız. Tepsinin kenarlarının yağlanmamasına dikkat edin. Kenarlar yağlanmayınca daha güzel, eşit kabarıyor
- 200 derece 35 dk pişirin ve servise hazır Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder