3 Şubat 2020 Pazartesi

Haşhaşlı Cevizli Tepsi Keki Tarifi

Haşhaşlı Cevizli Tepsi Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1. 5 su bardağı toz şeker
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3,5 su bardağı un

Haşhaşlı Cevizli Tepsi Keki Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şeker ve yumurtalar mikser ile köpük köpük olup açılana kadar çırpılır.(5 dk yeterli)
  2. Daha sonra sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya, karbonat eklenir karışıma. Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. (yaklaşık 2 dk kadar)
  3. Son olarak ceviz ve haşhaş eklenir spatula yardımı ile karıştırılır.
  4. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülür kek harcımız. Tepsinin kenarlarının yağlanmamasına dikkat edin. Kenarlar yağlanmayınca daha güzel, eşit kabarıyor 😉
  5. 200 derece 35 dk pişirin ve servise hazır 😋😋 Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder