3 Şubat 2020 Pazartesi

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 kuzu pirzola
  • 4 patates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • Yağlı kağıt
  • Alüminyum folyo

Fırında Lokum Kuzu Pirzola Tarifi Yapılışı



  1. Patates ve sivri biberi doğrayalım.
  2. Karıştırma kabına sıvı yağ, kekik, pul biber, biber salçası ve tuzu alıp karıştıralım.
  3. İçine kuzu pirzola doğranmış patates ve sivri biberleri ilave edip iyice karıştıralım.
  4. Fırın tepsisine patates ve biberleri alalım, üzerine pirzolaları dizelim.
  5. Kenarlarına doğranmış domatesleri koyalım.
  6. Sıcak suyu üzerine dökelim.
  7. Fırın tepsisini önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyoyla kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında bir saat pişirelim.
  8. Fırından alıp üzerindeki yağlı kağıt ve folyoyu alıp tekrardan fırına koyalım.
  9. 20 dakika daha üzerinin kızarması için pişirelim.
    Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder