19 Şubat 2020 Çarşamba

Havuç Tarator Tarifi

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 1 kase yoğurt (Süzme yoğurt da olabilir)
  • 1 diş sarımsak (İsteğe bağlı )
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 adet portakal

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlarımızı soyup yıkadıktan sonra rendeliyoruz.
  2. Rendelenmiş havuçları zeytinyağı koyduğumuz tavada havuçlarımız yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Havuçlarımız piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan havucumuzun tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra yoğurt ve mayonezi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  5. Cevizini de ekleyip karıştırdıktan sonra ister servis tabağına ister portakal dilimlerinin üzerine alarak servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder