Havuç Tarator Tarifi
Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 1 kase yoğurt (Süzme yoğurt da olabilir)
- 1 diş sarımsak (İsteğe bağlı )
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Yarım su bardağı ceviz
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 adet portakal
Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
- Havuçlarımızı soyup yıkadıktan sonra rendeliyoruz.
- Rendelenmiş havuçları zeytinyağı koyduğumuz tavada havuçlarımız yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Havuçlarımız piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan havucumuzun tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra yoğurt ve mayonezi ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Cevizini de ekleyip karıştırdıktan sonra ister servis tabağına ister portakal dilimlerinin üzerine alarak servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder