Havuçlu Elmalı Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet elma
- 4 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez (İsteğe bağlı)
- 1 tutam dereotu
- Tuz
Üzeri için :
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Servis için :
- Portakal
Havuçlu Elmalı Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı
Şahane, pratik, besleyici ve lezzetli bir salata tarifi. Kış aylarında yetişen ve çok faydalı bir şifa kaynağı. Çiğden yapılan bu nefis salatayı denemenizi tavsiye ederim. Ziyafet sofralarınızı ve gün menünüzü süsleyecek.
- Salatamız için malzemeleri yıkayıp soyalım. Havuç ve elmayı rendeleyelim.
- Dereotunu ince ince kıyalım. Cevizi rondoda çekelim.
- En son kerevizi rendeleyelim. Çabuk kararıyor bu işlemi hızlıca yapalım.
- Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu derin bir kapta karıştıralım.
- Kereviz, havuç, elma ve dereotunu ilave edip karıştıralım.İster servis tabağına ister içi oyulmuş portakala koyalım. Ben portakalın önce suyunu sıkıp öyle temizledim.
- Tavaya zeytinyağını ve cevizi koyup biraz kavuralım. Hafif rengi dönünce pulbiberi koyup karıştıralım.
- Ocağın altını kapatalım. Kaşıkla salatanın üzerlerine koyalım.
- Kereviz yaprağıyla süsleyelim.
Havuçlu Elmalı Kereviz Salatası servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder