Tart Kalıbında Muhallebili Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 portakal rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
- 2 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon (şeker miktarını kendiniz ayarlıyabilirsiniz ama bu ölçü tam geliyor)
Tart Kalıbında Muhallebili Portakallı Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Süt ,sıvı yağ, kabartma tozu ve portakal rendesi ile tekrar çırpılır.
- Daha sonra irmik un ve vanilya eklenir.
- Kalıbın tabanı sıvı yağ ile yağlandıktan sonra 170° fırında pişmeye bırakılır.
- Piştikten sonra kek soğumaya bırakılır (Kek soğuk şerbet sıcak olacak)
- Başka bir tencerede muhallebiyi hazırlamaya başlıyabiliriz.
- Muhallebisi için süt, toz şeker, nişasta, vanilya, un çırpma teli ile çırpılır ocağa alınır dibinin tutmaması için sürekli karıştırılır.
- Ocağın altı kapatılıp içerisine krem şanti ekleyip muhallebinin özleşmesi ve pürüzsüz bir kıvam alması için 2 dk mikser ile çırpılır.
- Ayrı bir tencereye 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su alınır ve 10 dk boyunca kaynatılır
- Altını kapatmadan önce 2-3 damla limon sıkabilirsiniz şekerlenmesini önler. Bu esnada kek soğumuştur soğuyan keki sunum tabağına ters çevirip şerbetin ilk sıcağı cıktıktan sonra şerbet dökülür.
- Şerbeti çektikten sonra muhallebi çukur kısıma ilave edilir ve güzelce yayılır.
- Üzerini Antep fıstığa ya da dilerseniz hindistan cevizi ile süslüyebilirsiniz deniyenlere afiyet olsun herkesin beğeneceğini umuyorum Allaha emanet olun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder