10 Şubat 2020 Pazartesi

Tart Kalıbında Muhallebili Portakallı Revani Tarifi

Tart Kalıbında Muhallebili Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 portakal rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
  • 2 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon (şeker miktarını kendiniz ayarlıyabilirsiniz ama bu ölçü tam geliyor)

Tart Kalıbında Muhallebili Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  2. Süt ,sıvı yağ, kabartma tozu ve portakal rendesi ile tekrar çırpılır.
  3. Daha sonra irmik un ve vanilya eklenir.
  4. Kalıbın tabanı sıvı yağ ile yağlandıktan sonra 170° fırında pişmeye bırakılır.
  5. Piştikten sonra kek soğumaya bırakılır (Kek soğuk şerbet sıcak olacak)
  6. Başka bir tencerede muhallebiyi hazırlamaya başlıyabiliriz.
  7. Muhallebisi için süt, toz şeker, nişasta, vanilya, un çırpma teli ile çırpılır ocağa alınır dibinin tutmaması için sürekli karıştırılır.
  8. Ocağın altı kapatılıp içerisine krem şanti ekleyip muhallebinin özleşmesi ve pürüzsüz bir kıvam alması için 2 dk mikser ile çırpılır.
  9. Ayrı bir tencereye 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su alınır ve 10 dk boyunca kaynatılır
  10. Altını kapatmadan önce 2-3 damla limon sıkabilirsiniz şekerlenmesini önler. Bu esnada kek soğumuştur soğuyan keki sunum tabağına ters çevirip şerbetin ilk sıcağı cıktıktan sonra şerbet dökülür.
  11. Şerbeti çektikten sonra muhallebi çukur kısıma ilave edilir ve güzelce yayılır.
  12. Üzerini Antep fıstığa ya da dilerseniz hindistan cevizi ile süslüyebilirsiniz deniyenlere afiyet olsun herkesin beğeneceğini umuyorum Allaha emanet olun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder