18 Şubat 2020 Salı

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük kase haşlanmış yarım tavuk göğsü( didiklenmiş)
  • 1 orta boy havuç rendesi
  • Yarım su bardağı yıldız şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates püresi ( yazdan konserve)
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi Yapılışı

  1.  Tenceremize yağlarımızı ve unu koyup orta ateşe kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Rende havucu eklenip, 2 dakika birlikte pişiriyoruz.
  3. Salça tuz, kekik, didiklenmiş tavuğu eklenip altı su bardağı kaynar su ile pişiriyoruz. (gerekirse bir bardak su daha ilave edebilirsiniz)
  4. Şehriyesini atıp, altını kısıyoruz, şehriyeler pişince nanesini, limon suyunu da ekliyoruz.
  5. Ocağımızı kapatıp, dinlendiriyoruz çorbamız servise hazır deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder