Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük kase haşlanmış yarım tavuk göğsü( didiklenmiş)
- 1 orta boy havuç rendesi
- Yarım su bardağı yıldız şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı domates püresi ( yazdan konserve)
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası ( Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi Yapılışı
- Tenceremize yağlarımızı ve unu koyup orta ateşe kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Rende havucu eklenip, 2 dakika birlikte pişiriyoruz.
- Salça tuz, kekik, didiklenmiş tavuğu eklenip altı su bardağı kaynar su ile pişiriyoruz. (gerekirse bir bardak su daha ilave edebilirsiniz)
- Şehriyesini atıp, altını kısıyoruz, şehriyeler pişince nanesini, limon suyunu da ekliyoruz.
- Ocağımızı kapatıp, dinlendiriyoruz çorbamız servise hazır deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder