20 Şubat 2020 Perşembe

Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket sana yağ (125 gr)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Kıvamına göre un
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
  2. Sanayağ, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu, tuz, şeker ve yumurtanın sadece sarısını hepsini birlikte karıştırıyoruz.
  3. Karışımdan sonra kıvamına göre un ilave ediyoruz.
  4. Kurabiye kalıpları ile şekil veriyoruz.
  5. Yumurtanın akını da hamurun üzerine Hindistan cevizini yapıştırmak için kullanıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder