Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket sana yağ (125 gr)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- Kıvamına göre un
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
- Sanayağ, zeytinyağı, yoğurt, kabartma tozu, tuz, şeker ve yumurtanın sadece sarısını hepsini birlikte karıştırıyoruz.
- Karışımdan sonra kıvamına göre un ilave ediyoruz.
- Kurabiye kalıpları ile şekil veriyoruz.
- Yumurtanın akını da hamurun üzerine Hindistan cevizini yapıştırmak için kullanıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder