Kakaolu Tart Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 yumurta
- 1. 5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ (veya margarin)
Desen için;
- Kakao
Kakaolu Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kapa beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra yağ, süt, kakao ekleyip çırpmaya devam ediyoruz en son un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Tart kalıbını margarin ile yağlıyoruz keki kalıba döktükten sonra 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Daha sonra muhallebi hazırlamaya geçebiliriz.Süt, un ve şeker bir kaba alınır koyu kıvam alana kadar karıştırılır.
- Ocaktan aldıktan sonra yağ ve vanilin eklenip karıştırılmaya devam edilir. Soğumaya bırakılır.
- Kekimiz dinlenip soğuduktan sonra servis borcamına ters çevirilir soğuyan muhallebi yavaş yavaş üzerine dökülür kakao ile istenilen şekil verilir.
- Tatlımız 1-2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder