20 Şubat 2020 Perşembe

Kakaolu Tart Tarifi

Kakaolu Tart Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  •  2 yumurta
  • 1. 5 çay bardağı şeker
  •  1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ (veya margarin)
Desen için;
  • Kakao

Kakaolu Tart Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kapa beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra yağ, süt, kakao ekleyip çırpmaya devam ediyoruz en son un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  3. Tart kalıbını margarin ile yağlıyoruz keki kalıba döktükten sonra 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
  4. Daha sonra muhallebi hazırlamaya geçebiliriz.Süt, un ve şeker bir kaba alınır koyu kıvam alana kadar karıştırılır.
  5. Ocaktan aldıktan sonra yağ ve vanilin eklenip karıştırılmaya devam edilir. Soğumaya bırakılır.
  6. Kekimiz dinlenip soğuduktan sonra servis borcamına ters çevirilir soğuyan muhallebi yavaş yavaş üzerine dökülür kakao ile istenilen şekil verilir.
  7. Tatlımız 1-2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır. AFİYET OLSUN🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder