14 Şubat 2020 Cuma

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Dolmalık fıstık

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle su, süt ve şekeri tencereye alıp altını kısalım. Daha sonra başka bir tencereye margarini alıp eritelim.
  2. Eriyen margarine sıvı yağını ekleyelim. İrmiği koyup kavurmaya başlayalım. Hafif rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıkları ekleyelim.
  3. Erken ekleyince yanıyor. İrmik yanmaya dönene kadar iyice karıştırarak kavuralım. Sütü ekleyince rengi açılıyor çünkü.
  4. Az kavurunca beyaz oluyor. Bi yandanda sütümüz kaynamaya dönecek altını kapatalım.
  5. Kavrulan irmiğe dikkatli bir şekilde sütümüzü ekleyip kapağını kapatalım.
  6. Altını kısıp biraz çekmesini bekleyip ara ara karıştıralım. Sütünü çektikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder