İrmik Helvası Tarifi
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- Dolmalık fıstık
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle su, süt ve şekeri tencereye alıp altını kısalım. Daha sonra başka bir tencereye margarini alıp eritelim.
- Eriyen margarine sıvı yağını ekleyelim. İrmiği koyup kavurmaya başlayalım. Hafif rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıkları ekleyelim.
- Erken ekleyince yanıyor. İrmik yanmaya dönene kadar iyice karıştırarak kavuralım. Sütü ekleyince rengi açılıyor çünkü.
- Az kavurunca beyaz oluyor. Bi yandanda sütümüz kaynamaya dönecek altını kapatalım.
- Kavrulan irmiğe dikkatli bir şekilde sütümüzü ekleyip kapağını kapatalım.
- Altını kısıp biraz çekmesini bekleyip ara ara karıştıralım. Sütünü çektikten sonra altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder