Kayseri Ketesi (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket sanayağ
- Süt (Yağ ile aynı oranda )
- 1 paket instant maya yaşta olabilir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Un ve tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- İsteğe bağlı susam
İç malzeme:
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Kayseri Ketesi (Yöresel) Tarifi Yapılışı
Tadına doyum olmayan bir tarif istersek buzlukta da saklayabiliriz ısıtıp yenildiği zaman lezzeti muhteşem
- Önce sanayağını tavada eritiyoruz istersek yağ ölçüsünü değiştirebiliriz.
- Erittiğimiz yağı ölçme kabı yada bir kaseyle ölçerek yoğurma kabına alalım.
- Ölçtüğümüz yağ ile aynı oranda ılık sütümüzü ölçerek yağımıza ilave ediyoruz.
- Diğer malzemeleri ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur mayalıyoruz.
- İç malzemesi için. Sıvı yağ ve unu bir tavada kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra içerisine ceviz ekleyip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
- Mayalanan hamurdan küçük bezeler alıp üzerine elimizle bastırıyoruz.
- İçerisine 1 tatlı kaşığı hazırladığımız içten koyup ağzını kapatıp tekrar elimizle bastırarak yassılaştırıyoruz.
- Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fazla kabarmaması bu ketenin özelliğidir ben özellikle ufak yaptım siz istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder