14 Şubat 2020 Cuma

Kayseri Ketesi (Yöresel) Tarifi

Kayseri Ketesi (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sanayağ
  • Süt (Yağ ile aynı oranda )
  • 1 paket instant maya yaşta olabilir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Un ve tuz
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı susam
İç malzeme:
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Kayseri Ketesi (Yöresel) Tarifi Yapılışı

Tadına doyum olmayan bir tarif istersek buzlukta da saklayabiliriz ısıtıp yenildiği zaman lezzeti muhteşem 👌🏻👌🏻
  1. Önce sanayağını tavada eritiyoruz istersek yağ ölçüsünü değiştirebiliriz.
  2. Erittiğimiz yağı ölçme kabı yada bir kaseyle ölçerek yoğurma kabına alalım.
  3. Ölçtüğümüz yağ ile aynı oranda ılık sütümüzü ölçerek yağımıza ilave ediyoruz.
  4. Diğer malzemeleri ekleyip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur mayalıyoruz.
  5. İç malzemesi için. Sıvı yağ ve unu bir tavada kavuruyoruz.
  6. Kavurduktan sonra içerisine ceviz ekleyip altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
  7. Mayalanan hamurdan küçük bezeler alıp üzerine elimizle bastırıyoruz.
  8. İçerisine 1 tatlı kaşığı hazırladığımız içten koyup ağzını kapatıp tekrar elimizle bastırarak yassılaştırıyoruz.
  9. Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam döküyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fazla kabarmaması bu ketenin özelliğidir ben özellikle ufak yaptım siz istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. Afiyet şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder