12 Şubat 2020 Çarşamba

Ispanak Sapı Çorbası (Hem Vitaminli Hem Lezzetli) Tarifi

Ispanak Sapı Çorbası (Hem Vitaminli Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanağın sapı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük havuç
  • 1 türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı tavuk suyu (Yoksa bulyon)
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz (Damak tadınıza göre)
  • Limon

Ispanak Sapı Çorbası (Hem Vitaminli Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Benim çok sevdiğim çorbadır kendileri. ayrıca vitaminli. buyrun başlayalım;
  1. Ispanak saplarını küçük küçük doğrayıp, sirkeli suda bekletelim.
  2. Kuru soğanı çok küçük yemeklik doğrayalım.
  3. Havucu küçük küp şeklinde doğrayalım.
  4. Tencereye yağları koyup soğan ve havuçları sararıncaya kadar kavuralım.
  5. 1, 5 yemek kaşığı un ekleyerek 2 dakika daha kavurup, salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  6. Ispanak saplarını bol suda yıkayıp süzdürerek, salçaya ekleyip karıştıralım.
  7. Pirinci yıkayıp ekleyelim.
  8. Suyunu ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırarak kaynadıktan sonra kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  9. Tuzunu ve baharatlarını katıp, bir taşım kaynayınca ocakları alalım. servis ederken limon çok yakışıyor. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder