Ispanak Sapı Çorbası (Hem Vitaminli Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanağın sapı
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük havuç
- 1 türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1, 5 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı tavuk suyu (Yoksa bulyon)
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz (Damak tadınıza göre)
- Limon
Ispanak Sapı Çorbası (Hem Vitaminli Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Benim çok sevdiğim çorbadır kendileri. ayrıca vitaminli. buyrun başlayalım;
- Ispanak saplarını küçük küçük doğrayıp, sirkeli suda bekletelim.
- Kuru soğanı çok küçük yemeklik doğrayalım.
- Havucu küçük küp şeklinde doğrayalım.
- Tencereye yağları koyup soğan ve havuçları sararıncaya kadar kavuralım.
- 1, 5 yemek kaşığı un ekleyerek 2 dakika daha kavurup, salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Ispanak saplarını bol suda yıkayıp süzdürerek, salçaya ekleyip karıştıralım.
- Pirinci yıkayıp ekleyelim.
- Suyunu ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırarak kaynadıktan sonra kısık ateşte ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tuzunu ve baharatlarını katıp, bir taşım kaynayınca ocakları alalım. servis ederken limon çok yakışıyor. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder