12 Şubat 2020 Çarşamba

Yulaflı Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Yulaflı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı bal
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak tam buğday unu
  • İstediğiniz kadar yulaf

Yulaflı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı

Merhabalar ;
  1. 1 paket kuru maya, ılık su ve balı bir kaba koyup 10 dk dinlendirelim.
  2. Daha sonra yağı ve tuzu ekleyelim. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak bir hamur oldu.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekil verip en son olarak üzerine yulafları serpiştirip 180 derece fırında 30 dk pişirdim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder