3 Şubat 2020 Pazartesi

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tam karnabahar
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı



  1. Karnabaharı ayıklayıp sirkeli suda bekletin.
  2. Bir tencerede su kaynatın karnabaharları içine atın.
  3. Bıçakla kesilebilir derecede haşlandıktan sonra süzgeçle süzün.
  4. Diğer yandan sosu için yumurta, süt, yoğurt, yağı iyice çırpın.
  5. Üzerine un, kabartma tozu, tuz ve isteğe göre baharatları ekleyin.
  6. Karnabaharları tek tek sosun içine batırın.Tepsi veya borcama dizin.
  7. Kalan sosu üzerine dökebilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  9. Üstüne çıkarmaya yakın kaşar peynirini dökün ve 3-5 dakika daha üzeri kızarıncaya dek pişirin.
    Afiyet olsun 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder