Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 125 gr tereyağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- Aldığı kadar un
- Bir tutam tuz
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 80 gr beyaz çikolata
Üzerini süslemek için;
- Çilek
- Draje çikolata
Çilekli Tart Tarifi Yapılışı
- Tart hamuru için tereyağ ve toz şeker çırpılır.
- Yumurta sarıları, un ve tuz eklenip yoğrulur. Hamur yumuşak olmalıdır.
- Buzdolabında yarım saat bekletilir. Daha sonra tart hamuru kalıba yayılır.
- Fırın önceden 160 derecede ısıtılmalıdır. 10-15 dk pişirilir.
- Üzeri kızarınca fırından alınır. Soğumaya bırakılır.
- Krema için tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve muhallebi pişirilir.
- Çikolata ve tereyağ ilave edilip eritilir. Soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra tart hamurunun üzerine krema yayılır.
- Üzeri isteğe bağlı olarak çilek ve drajelerle süslenebilir. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder