3 Şubat 2020 Pazartesi

Çilekli Tart Tarifi

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;
  • 125 gr tereyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • Aldığı kadar un
  • Bir tutam tuz
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 80 gr beyaz çikolata
Üzerini süslemek için;
  • Çilek
  • Draje çikolata

Çilekli Tart Tarifi Yapılışı



  1. Tart hamuru için tereyağ ve toz şeker çırpılır.
  2. Yumurta sarıları, un ve tuz eklenip yoğrulur. Hamur yumuşak olmalıdır.
  3. Buzdolabında yarım saat bekletilir. Daha sonra tart hamuru kalıba yayılır.
  4. Fırın önceden 160 derecede ısıtılmalıdır. 10-15 dk pişirilir.
  5. Üzeri kızarınca fırından alınır. Soğumaya bırakılır.
  6. Krema için tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve muhallebi pişirilir.
  7. Çikolata ve tereyağ ilave edilip eritilir. Soğumaya bırakılır.
  8. Soğuduktan sonra tart hamurunun üzerine krema yayılır.
  9. Üzeri isteğe bağlı olarak çilek ve drajelerle süslenebilir. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder