1 Şubat 2020 Cumartesi

Köstebek Pasta Tarifi

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (50 gram)
  • 3 su bardağı un
Kreması İçin;
  • 1 paket muzlu cremola
  • 1 paket sade krem şanti
  • 2, 5 su bardağı süt
  • (Eğer bu ölçekteki krema yetmez diyorsanız krema malzemelerini iki katına çıkarabilirsiniz. )

Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpalım. Sonra yağı ve sütü ekleyelim.
  2. Ardından un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyelim, iyice çırpalım. Tepsimize (kare olursa daha iyi) yanmaz kağıdımızı serelim ve çırptığımız karışımı dökelim.
  3. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda kek hamurunu kabarana kadar pişirelim. (25-30 dakika kadar) Arada kontrol etmeyi de unutmayalım 😉
  4. Kekimiz pişene kadar kremamızı yapalım.
  5. Öncelikle bir kabın içine cremolayı ve krem şantiyi dökelim.
  6. Ardından sütümüzü ekleyelim ve krema kıvamına gelecek kadar çırpalım. Hazırladığımız kremayı dolaba koyalım.
  7. Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra çay bardağıyla küçük parçalar çıkaralım. (tepsi boyutuna göre kaç tane olacağı değişebilir)
  8. Parçalarımızı çıkardıktan sonra kalan yerleri robotta toz haline gelene kadar çekelim ve düz bir tepsiye dökelim.
  9. Kekimizden bir tane alıp, kaşık yardımıyla kremamızdan üstüne sürelim.
  10. Daha sonrasında krema olan tarafı toz halindeki kekimize batıralım. (kremanın üstü tamamen toz olacak şekilde) Kalan diğer kekler içinde aynı şeyi yapalım.
Ben kremayı genelde bir ölçek yapıyorum ve yeterli oluyor ama toz genelde kalıyor. Kalan tozu dolapta saklayıp bir dahaki sefere kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder