1 Şubat 2020 Cumartesi

Muhallebili Bal Kabağı Etimek Tatlısı Tarifi

Muhallebili Bal Kabağı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için
  • 1 paket etimek
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1, 5 bardak su
  • 2 damla limon suyu
Muhallebi için
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık buğday nişastası
  • 1 su bardağı
  • 3 bardak süt
  • 1 paket vanilin
Üzeri için
  • 1 kilo kabak
  • 1. 5 bardak şeker
Üzeri için
  • Ceviz

Muhallebili Bal Kabağı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. Önce buzluktan çıkardığım kabakları bir sudan geçirerek üzerindeki buzları erittim.
  2. Yayvan bir tencereye alarak 1. 5 bardak şeker ilave ederek altını orta ateşte pişin.
  3. Şerbeti için, suyu şekeri ve 1-2 damla limon ilave edin. Kaynatın.
  4. Borcamın tabanınaetimekleri dizin, şerbeti eşit şekilde etimekleri ıslatın ve ılıdıktan sonra buzdolabına koyun.
  5. Muhallebi için, tencereye un, şeker, nişastayı ilave edin ve homojen karışım için karıştırın.
  6. 3 bardak sütü ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşınca 1 paket vanilini ilave edin.
  7. Muhallebi ılıyıncaya kadar bekleyin ve üzeri kuruyup topaklanmaması için ara ara karıştırın.
  8. Ilıyınca buzdolabından borcamı çıkartarak muhallebiyi üzerine dökün.
  9. Üstü için, kabak tatlısı 1 gün dilendikten sonra blenderdan geçirin.
  10. Püre olduktan sonra muhallebinin üzerine dökün ve üzerini düzleştirin ve buzdolabına koyun. üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder