13 Şubat 2020 Perşembe

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı lahana
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Su

Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı lahanayı salata soyacağıyla ince ince doğrayalım kalan başlarını atmayınız.
  2. Limon tuzunu ve tuzu üstüne döküp kırmızı olana kadar ovalayalım.
  3. Sonra kavanoza dolduralım bu tariften 3 kavanoz çıkıyor. Kalan başlarını üzerine baskı olacak şekilde yerleştirelim ve yarım su bardağı su dökelim her kavanoza ayrı ayrı kapağını kapatıp sallayalım su iyice karışsın.
  4. 15 dk dışarda bekletip sonrasın da buz dolabına koyabilirsiniz çok bekletmenize gerek yok 1 saat sonrasında yemeye başlayabilirsiniz ☺️ afiyet olsun kış aylarının en güzel salatası olabilir 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder