Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kırmızı lahana
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı tuz
- Su
Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı
- Kırmızı lahanayı salata soyacağıyla ince ince doğrayalım kalan başlarını atmayınız.
- Limon tuzunu ve tuzu üstüne döküp kırmızı olana kadar ovalayalım.
- Sonra kavanoza dolduralım bu tariften 3 kavanoz çıkıyor. Kalan başlarını üzerine baskı olacak şekilde yerleştirelim ve yarım su bardağı su dökelim her kavanoza ayrı ayrı kapağını kapatıp sallayalım su iyice karışsın.
- 15 dk dışarda bekletip sonrasın da buz dolabına koyabilirsiniz çok bekletmenize gerek yok 1 saat sonrasında yemeye başlayabilirsiniz afiyet olsun kış aylarının en güzel salatası olabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder