13 Şubat 2020 Perşembe

Şahane İç Harçlı Tavuklu Börek Tarifi

Şahane İç Harçlı Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka (6 adet)
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Tavuğu haşlamak için;
  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Şahane İç Harçlı Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar, bu böreği yiyen herkes tarifini soruyor. buyurun başlayalım;


  1. Soğanları piyazlık doğrayalım.
  2. Tavuğu düdüklü tencereye alıp, suyunu, karabiber ve tuzunu ekleyip, ocağa alalım.
  3. Düdüğünü indirdikten sonra kısık ateşte 15 dakika haşlayalım.
  4. Tavuğu çok küçük doğrayalım. bir tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve soğanları koyup, karamelize oluncaya kadar kavuralım.
  5. Doğranmış tavuk etini, tuzunu ve baharatlarını katıp biraz daha kavurarak soğumaya bırakalım.
  6. Uygun bir kapta sos malzemelerini iyice çırpalım.
  7. Tepsimizi yumuşak margarinle yağlayıp, ilk yufkayı büzüştürerek tepsiye yayalım.
  8. Üzerine fırçayla sos sürelim.
  9. İkinci yufkayada aynı işlemi yapalım.
  10. Üçüncü yufkayı büzüştürerek tepsiye yayalım.
  11. Sos sürmeden iç malzemesini yayalım.
  12. Sonra diğer üç yufkayada aynı işlemi yapalım.
  13. Bıçakla dilimleyip, kalan sosu üzerine sürüp, 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder