Şahane İç Harçlı Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yufka (6 adet)
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 adet büyük kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuğu haşlamak için;
- 5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Şahane İç Harçlı Tavuklu Börek Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar, bu böreği yiyen herkes tarifini soruyor. buyurun başlayalım;
- Soğanları piyazlık doğrayalım.
- Tavuğu düdüklü tencereye alıp, suyunu, karabiber ve tuzunu ekleyip, ocağa alalım.
- Düdüğünü indirdikten sonra kısık ateşte 15 dakika haşlayalım.
- Tavuğu çok küçük doğrayalım. bir tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve soğanları koyup, karamelize oluncaya kadar kavuralım.
- Doğranmış tavuk etini, tuzunu ve baharatlarını katıp biraz daha kavurarak soğumaya bırakalım.
- Uygun bir kapta sos malzemelerini iyice çırpalım.
- Tepsimizi yumuşak margarinle yağlayıp, ilk yufkayı büzüştürerek tepsiye yayalım.
- Üzerine fırçayla sos sürelim.
- İkinci yufkayada aynı işlemi yapalım.
- Üçüncü yufkayı büzüştürerek tepsiye yayalım.
- Sos sürmeden iç malzemesini yayalım.
- Sonra diğer üç yufkayada aynı işlemi yapalım.
- Bıçakla dilimleyip, kalan sosu üzerine sürüp, 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder